مدیریت آشوب در عصر جهانی شدن كسب و كار

 
چكیده
انگاره اصلی و كلیدی تئوری آشوب این است كه در هر بی نظمی، نظمی نهفته است. پرداختن به ابعاد و ویژگی های این نظریه كه نظم می تواند آشفتگی ایجاد كند و آشفتگی می تواند در نظام های پویای خلاق ایجاد نظم كند؛ بینشی جدید، علمی و قوی بر مبنای دیدگاه سیستمی است كه مدیران در قرن بیست و یكم برای ورود موفق به فضای پرشتاب و آكنده از تغییر و تحول امروزی، به كار بست آن ( در سازمان های متبوع خود) تاكید دارند.
 
 
کلمات کلیدی:

جهانی شدن

مدیریت آشوب

جهانی شدن كسب و كار

 
 
مقدمه 
در دو دهه اخیر بشر شاهد دگرگونی و انقلاب عظیمی در علوم طبیعی بوده است؛ بطوریكه با نگاه كلی به كمك تجربه های آزمون شده، ثابت گردیده كه حیطه "روابط خطی" در قلمرو فیزیك و مكانیك فقط بخش بسیار كوچكی از نظام علمی بین پدیده ها را بیان می كند و این قلمرو "روابط غیر خطی" است كه از طریق آن می توان به رابطه معین در جهت كشف و دریافت رموز نظم در بی نظمی دست یافت.تئوری نظم در آشفتگی با خود دنیایی از تغییرات در علم مدیریت را آن هم در شرایطی كه ماهیت سازمان ها و بازارهای فعلی جهان دائماً متلاطم، متغیر و رقابتی است، به همراه آورده است.
 
امروزه دیگر تصور ساده از نحوه  فعالیت جهان جای خود را به تصوری پیچیده و پارادوكس گونه داده است و جهانی شدن، باعث تحرك فراوان اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و ارزشی شده و ضمن كاهش فاصله زمان و مكان، تفسیرهای جدیدی از سیاست، اقتصاد، فرهنگ، دولت، اقتدار و امنیت به دست می دهد. این پدیده، چالش ها و تعارض هایی را به همراه دارد و می تواند سبب ایجاد تحول عظیم در حوزه مسایل مدیریتی در سازمانها شود بر این اساس گام برداشتن در وادی جهانی شدن، مدیریت و ادبیات خاص خود ( سرعت، نوآوری، انعطاف پذیری در عمل؛ بهره گیری از تفكر استنتاجی  و ...) را طلب می نماید.
 
 
فهرست مطالب
مدیریت آشوب در عصر جهانی شدن كسب و كار 1
چكیده 1
مقدمه 1
پیشینه 2
بی نظمی یا آشوب چیست؟ 4
ویژگی تئوری آشوب و رویكرد مدیریت به آن 5
تصمیم گیری در شرایط آشوب 6
مدیریت آشوب در عصر جهانی شدن 8
الزامات و چالش های مدیریت در عصر جهانی شدن 9
نتیجه گیری 12
منابع: 13