پایان نامه رشته مهندسی کامپیوتر و آی تی با عنوان فیبر نوری و اجزای سیستمهای انتقال در آن به همراه اسلاید 

کامل و آپدیت شده 
 
 
چکیده
از كجا مرور تاریخی این موضوع را شروع كنیم؟ نورهمیشه با ما بوده است . مخابرات با استفاده از نور در اوائل دوران پیشرفت بشری ، از زمانی كه بشر ابتدا با استفاده از علامت دادن با دست پیام خود را ارسال می‌كرد، شروع شده است . این خود بطور بدیهی یك نوع مخابرات نوری است و در تاریكی قابل اجرا نمی‌باشد . درخلال روز ،منبع نور برای سیستم مورد مثال خورشید است . اطلاعات از فرستنده به گیرنده روی پرتو نور خورشید حمل می‌گردد . نور برحسب حركات دست تغییر وضعیت داده و یا مدوله می‌گردد . چشم پیام را آشكار كرده و مغز پردازش لازم را روی آن انجام می‌دهد . در این سیستم ، انتقال اطلاعات كُند ، میزان اطلاعات قابل انتقال در یك زمان معین محدود و احتمال خطا زیاد است . سیستم نوری دیگری كه برای مسیرهای طولانی‌تر مفید است ارسال علائم دودی است . پیام با استفاده از تغییر شكل دود حاصل از آتش ارسال می‌گردیده است. در این سیستم به طرح و یادگیری یك رمز بین فرستنده و دریافت‌كننده نیاز می‌باشد. این سیستم  با سیستمهای جدید مخابرات دیجیتال كه درآن از رمزهای پالسی استفاده می‌شود قابل قیاس است .
 
در سال 1880 الكساندر گراهام بل یك سیستم مخابرات نوری به نام فوتوفون را اختراع كرد . در این  سیستم ، بل از آئینه نازك كه توسط صدا به لرزه در می‌آید استفاده نمود . نور خورشید منعكسه از این آئینه اطلاعات را حمل می‌كند . در گیرنده ، این نور خورشید مدوله شده به سلنیوم هادی نور اصابت می‌كند و در آن به یك سیگنال الكتریكی تبدیل می‌شود . این سیگنال الكتریكی در یك تلفن مجدداً به سیگنال صوتی تبدیل می‌گردد . با وجودی كه سیستم فوق نسبتاً خوب كار می‌كرد هرگز یك موفقیت تجارتی كسب نكرد . ابداع لامپهای ساخته بشر منجر به ساخت سیستمهای مخابراتی ساده مثل چراغهای چشمك زن بین دو كشتی و یا بین كشتی و ساحل ، چراغهای راهنمای اتومبیلها ویا چراغهای راهنمائی گردید . در واقع هر نوع چراغ راهنما در اصل یك سیستم مخابرات نوری است .
 
 
کلمات کلیدی:

فیبر نوری

مخابرات

مدولاتور

سیگنال‌های الكترونیكی

کانال اطلاعات

اجزای سیستمهای انتقال

 
 
مقدمه
یك گرایش از مهندسی برق است كه خود به دو زیر مجموعه میدان و امواج و سیستم تقسیم می‌شود. در گرایش سیستم هدف فرستادن اطلاعات از یك نقطه به نقطه‌ای دیگر است. اطلاعات معمولاً به صورت سیگنال‌های الكترونیكی وارد " فرستنده " می‌شوند، با روشهای مختلف به "گیرنده" انتقال پیدا می‌كنند، و سپس دوباره به سیگنالهای الكترونیكی حامل اطلاعات فرستاده شده تبدیل می‌گردند. مدیومهای ( محیط‌های ، كانالهای ، رسانه‌های ) انتقال سیگنالها از فرستنده به گیرنده شامل سیم مسی ( زوج سیم ، كابل هم محور )، امواج رادیویی   ( بی‌سیم )، موجبرها ،و فیبرنوری می‌شوند.
سیگنالها و سیستم‌های مخابراتی به دو نوع تقسیم می‌شوند : آنالوگ و دیجیتال. سیگنال‌های آنالوگ دارای مقادیر پیوسته در زمانهای پیوسته هستند، در حالی كه سیگنالهای دیجیتال فقط در زمانهای معینی ( samples ) دارای مقادیر گسسته ( مثلاً 0یا 1 ) هستند. رادیوهای AM و FM و تلفن‌های شهری نمونه‌هایی از سیستم‌های مخابراتی آنالوگ هستند. مودم‌های كامپیوتر، تلفنهای همراه جدید، و بسیاری از دستگاههای جدید دیگر مخابراتی با سیگنالهای دیجیتال كار می‌كنند.
اهداف اصلی مهندسی مخابرات عبارتند از فرستادن اطلاعات با بالاترین سرعت ممكن (برای‌سیستم‌های دیجیتال ) ، پایین ترین آمار خطا ، و كمترین میزان مصرف از منابع (انرژی و پهنای باند). برای دستیابی به این اهداف و تجزیه و تحلیل عملكرد سیستم‌های مخابراتی ، این رشته مهندسی از آمار و احتمالات بهره فراوانی می‌گیرد .
 
 
 
فهرست:
فصل 1.................................................1
فیبر نوری .........................................2
فصل 2 .............................................14

سیستمهای مخابراتی .................15

مدولاتور ...........................................16

تزویج کننده مدولاتور ...............19

کانال اطلاعات ...............................20

پردازشگر سیگنال .......................23

محاسبه سطوح توان بر حسب دسیبل ............32

فصل 3 .............................................35
طبیعت نور ......................................36

طبیعت ذره ای نور .......................38

مزایای تارها ..................................39
کاربردهای مخابرات تار نوری 46
فصل 4 ............................................63

ساختارهای مخابرات ................65

برج های خودپشتیبان ...............65

سازمان ماهواره ای ارتباطات ..71

شرکت PANAM SMAT  ...............................72
اتحادیه ارتباطات تلفنی بین الملل ..................74
کنسول ITU  ...............................75
بخش ارتباطات رادیویی ...........75

انواع منابع نوری

مدولاسیون ومالتی پلکسینگ

انواع مدولاتورها

فیبرهای نوری

انواع کابل فیبرهای نوری

فیبرنوری پلاستیکی (POF)

تقویت کننده های نوری

آشکارسازها (گیرنده های نوری)

هدایت کننده های نوری
فوتو دایودها

 دیودها

فوتودایودهای Schottky-Barrier

فوتودایودهای آوالانژ (APD)

ویژگی های APD

آشکار سازهای Hetero-Interface

آشکار سازهای Travelling-Wave
آشکار سازهای  Resonant-Cavity
Phototransistors
پهنای باند گیرنده
BER
SNR